Målvakter

Peter Rosendahl
Simon Nurme
John Alvbåge

Försvarare

Magnus Wikström
Patrik Anttonen
Oskar Johansson
Patrik Haginge
Tommy Wirtanen

Mittfältare

Denis Abdulahi
Alejandro Bedoya
Per Johansson
Simon Leonidsson
Magnus Kihlberg
Emil Berger
Samuel Wowoah
Ahmed Yasin

Anfallare

Andreas Haddad
Robin Staaf
Kalle Holmberg
Paulinho
William Atashkadeh

Örebro SK, ÖSK bildades 1908. Sporterna, och ungdomsverksamheten, är egna föreningar som ingår i den så kallade ÖSK-alliansen. ÖSK-alliansen omfattar såväl elit- som ungdoms- och breddverksamhet och tävlar i ett antal olika sporter. Vissa sporter, till exempel skridsko, curling och friidrott har med åren tagits bort från programmet. Då Örebro SK bildades 1908 skedde det efter en konflikt inom IFK Örebro. 79 ungdomar, ledda av Pelle Molin och Karl Graflund, bildade en ny idrottsförening. Namnet föreslogs först bli Örebro Idrottsförening, sedan Örebro Allmänna Idrottsklubb, men till slut kunde man enas om Örebro Sportklubb. Klubbdräkten var helt svart från starten och fram till 1922. I början av 2000-talet spelar alla ÖSK-lagen i vita tröjor och svarta byxor utom bandylaget, som spelar i gula tröjor.

Örebro

Grundat år: 1908

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

15:50

Utredningen mot polisbanderollerna fortgår

I matchen mellan AIK och Örebro höll hemmasupportrar upp banderoller där man hängde ut poliserna som sköt Eric Thorell. Banderollerna polisanmäldes och utredningen fortgår.

Tipsa en kompis

Saturday 16 November

”Fysiskt bättre än någonsin och jävligt motiverad”

GÖTEBORG. John Alvbåge, 37, lämnar Sirius och flyttar hem till Göteborg.Nu letar han ny klubb.– Jag vet att jag håller bra allsvensk klass och ser inget slut på karriären, säger han.

Tipsa en kompis

Saturday 9 November

Nära allsvensk klubb – mitt under kvalet

Brage måste vända ett 0-2-underläge mot Kalmar FF för att spela i allsvenskan 2020.En som ser ut att spela i allsvenskan även om Brage inte lyckas gå upp är försvararen Benjamin Hjertstrand.Enligt SportExpressens uppgifter är han bara detaljer från en övergång till Örebro SK.

Tipsa en kompis

Saturday 2 November

”Det måste vara en otrolig besvikelse”

Trots segern mot Örebro står Malmö FF utan SM-guld.Missnöje riktas då rimligtvis mot IFK Norrköping, enligt Håkan Mild.– När man är just i det läget är man inte nöjd med Norrköpingspelarna, om man heter Malmö FF, säger experten Håkan Mild i Radiosporten.

Tipsa en kompis

Saturday 2 November

Rosenberg tvåmålsskytt i sin sista allsvenska match

Han blev tvåmålsskytt i sin sista seriematch.
Men det blev inget nytt SM-guld för Markus Rosenberg – när Malmö FF-ikonens allsvenska saga fick sitt slut i Örebro.
– Klart man grämer sig lite när det inte ser ut att bli guld, sade Rosenberg till C More direkt efter matchen in väntan på att slutsignalen ska ljuda på Östgötaporten.

Tipsa en kompis

Saturday 2 November

Malmö FF var mästare i 54 minuter

Malmö FF gjorde det man kunde och slog Örebro med 5-0. Under 54 minuter var laget svenska mästare men fick nöja sig med silvret.

Tipsa en kompis

Saturday 2 November

MFF missar guldet – trots drömmatchen

Markus Rosenberg avslutade sin allsvenska karriär som tvåmålsskytt i Malmö FF:s 5-0-kross av Örebro.Men det räckte inte för att bli mästare.Djurgården stod för en urstark upphämtning i Norrköping, så MFF får nöja sig med stora silvret.– Det har varit en helt okej säsong, klart man grämer sig nu när man missar guldet, säger Rosenberg till C More.

Tipsa en kompis

Saturday 2 November

Djurgården svenska mästare trots mardrömsstart

Djurgården spelade 2-2 i Norrköping och säkrade SM-guldet efter stor dramatik. Efter en kvart låg stockholmslaget under med 0-2 samtidigt som Malmö öste in mål i Örebro. Men efter att skyttekungen Buya Turay gjort 2-2 fick man händerna på Lennart Johanssons pokal, ett grepp man aldrig släppte.