Målvakter

Peter Rosendahl
Simon Nurme
John Alvbåge

Försvarare

Magnus Wikström
Patrik Anttonen
Oskar Johansson
Patrik Haginge
Tommy Wirtanen

Mittfältare

Denis Abdulahi
Alejandro Bedoya
Per Johansson
Simon Leonidsson
Magnus Kihlberg
Emil Berger
Samuel Wowoah
Ahmed Yasin

Anfallare

Andreas Haddad
Robin Staaf
Kalle Holmberg
Paulinho
William Atashkadeh

Örebro SK, ÖSK bildades 1908. Sporterna, och ungdomsverksamheten, är egna föreningar som ingår i den så kallade ÖSK-alliansen. ÖSK-alliansen omfattar såväl elit- som ungdoms- och breddverksamhet och tävlar i ett antal olika sporter. Vissa sporter, till exempel skridsko, curling och friidrott har med åren tagits bort från programmet. Då Örebro SK bildades 1908 skedde det efter en konflikt inom IFK Örebro. 79 ungdomar, ledda av Pelle Molin och Karl Graflund, bildade en ny idrottsförening. Namnet föreslogs först bli Örebro Idrottsförening, sedan Örebro Allmänna Idrottsklubb, men till slut kunde man enas om Örebro Sportklubb. Klubbdräkten var helt svart från starten och fram till 1922. I början av 2000-talet spelar alla ÖSK-lagen i vita tröjor och svarta byxor utom bandylaget, som spelar i gula tröjor.

Örebro

Grundat år: 1908

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

Wednesday 12 February

”Domarna måste våga stå emot lagen med stor publik”

LAGOS. Ahmed Yasin, 28, gjorde fem poäng i fjol när laget slutade sexa.GT satte sig ner med BK Häcken-stjärnan och pratade om självkritik, kravbild, UFC och domarnivån i allsvenskan.–De måste våga stå emot lagen som har stor publik. Jag har själv spelat i AIK och vi fick tveksamma domslut med oss, säger han.

Tipsa en kompis

Monday 10 February

”Han blir riktigt bra – jag har fått en känsla”

VALE DO LOBO. Hammarby befinner sig i Portugal på träningsläger.SportExpressen satte sig ned med Stefan Billborn för att gå igenom Hammarbys trupp – lagdel för lagdel.√ Om nyförvärvet: ”Han har fantastiska fysvärden”√ Om superlöftet: ”En spelare som kan explodera”√ Om målvaktsposten: ”Folk förstår inte hur bra han är”√ Så ska Paulinho användas: ”Han kan bli fantastisk där”

Tipsa en kompis

Saturday 8 February

Paulinhos ersättare slog till – BK Häcken bröt förlustsviten

Paulinhos ersättare (?) har presenterat sig.Leo Bengtsson, 21, slog till när BK Häcken bröt förlustsviten.– Den satt fint i bortre, säger vänsteryttern.

Tipsa en kompis

Saturday 8 February

Paulinho: ”Problemet var att jag hade otur”

VALE DO LOBO. Paulinho spelade inte en match för Hapoel Beer Sheva.Efter en tuff tid i Israel vill brassen hitta glädjen i Hammarby.– Jag hoppas att vi vinner både allsvenskan och svenska cupen, säger han.

Tipsa en kompis

Wednesday 5 February

Allsvensk klubb värvar back från Hereenveen

Örebro SK lånar den danske mittbacken Andreas Skovgaard från Heerenveen.– Väldigt glada att kunna presentera honom som ÖSK-spelare, säger tränaren Axel Kjäll.

Tipsa en kompis

Tuesday 4 February

”Jag ska bjuda på många tricks”

Förra säsongen stod Paulinho i vägen.Men nu satsar Ali Youssef, 19, på att ta den offensiva platsen till vänster i Häcken.– Jag ska kriga för den platsen, säger han efter 0–2-förlusten mot Århus under träningslägret i Portugal.

Tipsa en kompis

Monday 3 February

Zlatan besökte Hammarbyspelarna: ”Kommer minnas denna dag för evigt”

Zlatan Ibrahimovic, som sedan i höstas är delägare i Hammarby, var idag och besökte klubben i Stockholm.
Nyförvärvet Paulinho befann sig på gymmet när legendaren plötsligt dök upp.
– Det var en dröm som gick i uppfyllelse, att få träffa honom. Han är Sveriges kung, säger brassen till SVT Sport.

Tipsa en kompis

Monday 3 February

”Många har reagerat - jag följer inte några normer”

GÖTEBORG. Det är mer än 13 månader sedan han slet av knäskålssenan under en grekisk ligamatch.Några läkare sa att Alhassan Crespo Kamara aldrig mer skulle kunna spela fotboll.Men nu har den förre Häcken-, Örebro- och AIK-spelaren flyttat hem till Göteborg för att slutföra rehabträningen med sikte på en ny klubb – gärna i allsvenskan.– Men just nu tänker jag bara på att bli helt återställd. Sen ska jag fundera på klubb, säger han.