Målvakter

Daniel Andersson
Pär Hansson

Försvarare

Marcus Nilsson
Peter Larsson
Joseph Baffo
Hannu Patronen
Erik Edman
Markus Holgersson
Erik Wahlstedt

Mittfältare

Rachid Bouaouzan
Johan Eiswohld
Mattias Lindström
Marcus Bergholtz
May Mahlangu
Simon Thern
Ardian Gashi
Abdul Khalili

Anfallare

Rasmus Jönsson
Erik Sundin
Alexander Gerndt
Lucas Ohlander

Helsingborgs IF är en klassisk allsvensk klubb, som var med när den moderna allsvenskan startade 1924 och, med två säsongers undantag, fram till 1968, då man degraderades på grund av sämre målskillnad än AIK. De flesta var inställda på en snabb comeback i högsta serien. Men det skulle dröja länge, närmare bestämt 24 år och elva dagar, innan HIF åter spelade i Allsvenskan. 1993 var HIF tillbaka i Allsvenskan och 1999 blev det SM-guld efter 57 års väntan.

Helsingborgs IF var den första förening i Sverige som vann "dubbeln", det vill säga Allsvenskan och Svenska Cupen samma år, vilket skedde 1941, cupens premiärår. Helsingborgs IF har vunnit cupen ytterligare två gånger: Säsongen 1997-1998 vann HIF efter två matcher mot Örgryte IS, i en finalserie som fick avgöras på straffar. Sin tredje slutseger i Svenska Cupen tog Helsingborgs IF den 11 november 2006 efter seger med 2-0 i finalmatchen mot Gefle IF på Råsunda Fotbollsstadion.

HIF:s mest kände spelare de senaste decennierna är Henrik Larsson. Han var med om att spela upp klubben i allsvenskan 1992, och återvände efter VM 2006 till HIF. Affären offentliggjordes den 16 januari 2006. Henrik Larssons kontrakt är på 18 månader, med en option på ett års förlängning.


HIF i Europa
HIF är den mest framgångsrika svenska föreningen på 2000-talet när det gäller de europeiska cuperna.

SM-guldet 1999 gav en plats i kvalet till UEFA Champions League där laget i de avgörande matcherna slog ut Inter från Italien. I gruppspelet i Champions League fick Helsingborgs IF möta Paris Saint-Germain FC (PSG) från Frankrike, Rosenborg BK från Norge samt FC Bayern München från Tyskland. Resultatet av detta slutspel blev fem poäng och en sista plats efter att man spelat oavgjort mot PSG (hemma 1-1), slagit Rosenborg (hemma 2-0) samt spelat 0-0 mot Bayern München på bortaplan. HIF var faktiskt det enda lag som tog poäng av Bayern på Münchens Olympiastadion det året.

4 oktober 2007 kvalificerade sig Helsingborg till UEFA-cupens gruppspel efter seger med 5–1 mot Heerenveen på Olympia. Den första matchen, på bortaplan, slutade 5–3 till Heerenveen, men HIF gick vidare med sammanlagt 8–6. I gruppspelet vann de sensationellt matchen borta mot Galatasaray med 3–2, och säkrade en plats i 16-delsfinalen genom 3–0 hemma mot Austria Wien.

I 16-delsfinalen mötte Helsingborg nederländska PSV och man förlorade med 2–0.[2] Under matchen fick PSV en omdiskuterad straff efter en filmning av Danko Lazović, som efter matchen även erkände att han hade filmat.[3] I returmötet på Olympia vann PSV med 2-1 och var därmed vidare till åttondelsfinal med sammanlagt 4-1. Hifs enda mål gjorde Leandro Castan.

2010 ser ju riktigt lovande ut för di röe!!

Helsingborg

Grundat år: 1907

Livenyheter från Sveriges största nyhetskällor

Tipsa en kompis

21:11

Boysen sen HIF-poängfixare

Linus Hallenius var två minuter från att sänka sin förra klubb.
Men David Boysen såg till att Sundsvallsanfallaren inte fick sista ordet.

Tipsa en kompis

20:50

Hallenius buades ut och snuvades på hjälterollen

Linus Hallenius var på väg att sänka sitt gamla lag.Då klev nyförvärvet David Boysen fram och räddade Helsingborgs IF.

Tipsa en kompis

19:49

Tunga bilderna för Blåvitt: Vibe skadad

Målskytt senast mot Helsingborg.Men mot Kalmar tvingades Lasse Vibe kliva av redan före paus med skadekänning.– Mycket tråkigt att se, säger C Mores kommentator Björn Geijer.

Tipsa en kompis

14:27

HIF måste visa vem man är – inte minst för sig själva

1–3 borta mot IFK Göteborg.Nyttig käftsmäll eller en smärtsam spricka i fasaden?För Helsingborgs IF handlar hemmamötet med Sundsvall om en enda sak.Att visa vem man är – inte minst för sig själva.

Tipsa en kompis

11:49

Talangen får chansen  – hyllar rutinerade HIF

Helsingborgs IF:s tunga segrar mot Norrköping och Hammarby har förklarats med rutin och erfarenhet.Men där bakom finns talang redo att explodera.Först i ledet?Max Svensson.–Det här laget är en perfekt plats att utvecklas på, säger den offensive mittfältaren.

Tipsa en kompis

10:16

Mäktigt hemmafacit: ”Har en härlig känsla”

HELSINGBORG. Bortaförlusten mot IFK Göteborg var ett varningstecken.När Helsingborgs IF jagar revansch gör man det på Olympia där HIF vunnit 15 av sina 17 senaste matcher och inte förlorat på ett år.– Vi har en vinnarkänsla här och jag hoppas vi kan behålla den säsongen ut, säger Mohammed Abubakari.

Tipsa en kompis

Wednesday 24 April

Nytt självmål för Bajen: ”Oturligt”

Gianluca Curci stod för ett självmål borta mot Helsingborg senast.I dag var olyckan framme för Hammarby igen.Jeppe Andersen styrde olyckligt in 2-1 i egen kasse borta mot Malmö.– Det är oturligt, säger C Mores kommentator Åke Unger.

Tipsa en kompis

Wednesday 24 April

Nytt självmål för Bajen: ”Oturligt”

Gianluca Curci stod för ett självmål borta mot Helsingborg senast.I dag var olyckan framme för Hammarby igen.Jeppe Andersen styrde olyckligt in 2-1 i egen kasse borta mot Malmö.– Det är oturligt, säger C Mores kommentator Åke Unger.